Ausztrália, Új-Zéland

 

 
   

2016. március 1 – 15.

Ausztrália Ayers Rock nélküL... mint a szódavíz buborék nélkül! És még ráadásul ott a sokféle természeti csoda, változatos, különleges állatvilág! Ha Önnek nincs ideje a 22 napos programunkra, csak 2 hét a szabadsága, akkor is tartson velünk a legkedvezőbb rövid programra!

Utazás:           Budapest – Dubai – Sydney, Sydney – Auckland, Christchurch – Sydney valamint Sydney – Dubai – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, illetve további belföldi repülések a leírtak szerint. A körutazás során autóbusszal.

Elhelyezés:      középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás:            reggeli + 4 főétkezés + 1 snack

~ Program ~

1. nap: Budapest – Dubai

Délután repülés Dubai-on keresztül Sydney-be. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Sydney

Érkezés SYDNEY-be az esti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás.

3. nap: Sydney

Az egyre csak terjeszkedő város az ausztrál nemzeti kultúra központja. Viszonylag alacsony népességszáma ellenére majdnem akkora helyen terül el, mint Los Angeles és hétszer akkorán, mint Párizs. A mai napon a legismertebb látnivalókat vesszük sorra SYDNEY-ben: Operaház avagy „szimfónia betonból” (kívülről), Kikötőhíd avagy „vastüdő”, The Rocks – azaz a „Sziklák” városnegyed (a történészek szerint itt született meg Ausztrália), Bondi Beach, The Gap, Hyde Park, Parlament (kívülről), Darling Harbour, séta a kínai negyedben. Vacsorával egybekötött hajókázás Sydneyben. Szállás.

4. nap: Sydney – Kata Tjuta – Ayers Rock / Uluru

Reggeli után irány a repülőtér és utazás AYERS ROCK-ba. Az ULURU – KATA TJUTA NEMZETI PARK felkerült az Unesco Világörökség listájára. Az egész térség az őslakók szent helye, amelyet 1985-ben vissza is adtak eredeti őslakos tulajdonosainak, a látnivalók pedig visszakapták hagyományos, régi nevüket. A bennszülöttek földterületként kölcsönadták az ausztrál kormánynak és az anangu törzzsel közösen működtetik a környék látnivalóihoz kapcsolódó turisztikai központokat, parkokat. A KATA TJUTA (Olga hegycsoport vagy „sok fej”) a titokzatos, 36 kupolájú szikladómjával és a közöttük húzódó völgyekkel, szurdokokkal együtt igazi természeti különlegességnek számít. Séta a Walpa-szoros szokatlan sziklaalakzataihoz. Az AYERS ROCK, vagy ősi nevén ULURU, bolygónk egyik legcsodálatosabb képződménye.  Az ausztrál jelképek közül a leghamarabb felismerhető a sík, sivatagos tájból magasan kiemelkedő hatalmas, vörös monolit. A színpompás naplemente megtekintése után szállás Ayers Rockban.

5. nap: Uluru – Ayers Rock – Cairns

Korai kelés után ismét az ULURU-hoz megyünk megcsodálni a napfelkeltét. A hatalmas monolit színskálája, amely a mélyvöröstől az eső utáni csillogó feketéig terjed, a napkeltekor és naplementekor látható leginkább. A látogatóközpont kiállítását is megtekinthetjük, vásárolhatunk az őslakók által készített dísztárgyakból vagy kényelmesebb sétát tehetünk a tanösvényein. Visszatérés a szállodába, reggeli. Transzfer a repülőtérre és utazás Cairnsbe. Szállás.

6. nap: Cairns – Korallzátony

Egész napos kirándulás katamaránnal a Nagy Korallzátonyhoz. A korallzátonyok az élet legősibb formái, kb. 500 millió éves múltra tekintenek vissza. A világ legnagyobb zátonyrendszere kb. 2.000 km hosszúságban nyúlik el és a területe kb. 350.000 km². A gát külső széle és a szárazföld között több mint 2.000 sziget, és majdnem 3.000, különféle típusú zátony található. A természetvédelem alatt álló területen húsznál is kevesebb szigeten fogadnak turistákat. A mai hajókirándulásunk során, egy pontonszigeten kötünk ki, ahol az ebédünket is elfogyasztjuk. Itt még lehetőségünk lesz úszkálni, búvárkodni vagy félig-merülő tengeralattjáróval kirándulni. Szállás Cairns-ben.

7. nap: Kuranda – kirándulás az Őserdőbe – Sydney

Kora reggel kirándulás autóbusszal az őserdőbe! Pompás kilátás nyílik a Sziklás Canyonra és a Wallaman Falls Nemzeti Parkban lévő Stoney Creek vízesésre. KURANDA kis falu az 1960-as években még hippi-tanya volt, mára művészeti és kézműves központtá nőtte ki magát. Vásárlási lehetőség a kézműves piacokon és fakultatív programlehetőség a koala-, vagy a pillangó-, vagy a madárpark megtekintésére. Utazás kabinos felvonóval a trópusi erdő lombkoronája felett (Skyrail Rainforest Cableway). Délután transzfer a cairnsi repülőtérre és utazás Sydneybe. Szállás.

8. nap: Sydney – Auckland

Reggeli után irány a repülőtér, repülés Új-Zélandra. AUCKLAND különleges és szerencsés földrajzi fekvésének is köszönheti zsúfoltságát. A települést vulkáni kúpok sora szegélyezi, szirtes partján öblök és strandok tucatjai biztosítják a tengeri kapcsolatot és a jachtoktól hemzsegő kikötők is meghatározó látkép. Félnapos városnézés az Északi-sziget metropoliszában, a vitorlások városában: Victoria park, Westhaven kikötő, a panoráma megtekintése a Skytower-ből, a Föld déli féltekének legmagasabb épületéből. Szállás.

9. nap: Rotorua

Reggel utazás busszal ROTORUA-ba. Útközben megálló a WAITOMO BARLANGOK-nál, melynek különlegessége a barlang plafonjáról csüngő világító lárvák sokasága. ROTORUA-t két fontos tényező tette az ország egyik legfontosabb turisztikai központjává: a természeti környezete, gejzírjei és a maori kultúra aktív újjászületése. Este táncos, énekes műsorral egybekötött vacsorán ismerkedhetünk meg a helyi folklór hagyományokkal. Szállás Rotoruában.

10. nap: Rotorua –– Queenstown

Délelőtti irány a WAI-O-TAPU geotermikus park, amely igazi holdbéli tájra emlékeztet. Ezen a területen beomlott kráterek, iszapmedencék, kovateraszok, színes tavak, forró víz és gőz látványa fogadja a látogatókat (pl. Pokol kráter, Szivárvány kráter stb.). A TE PUIA Maori Iparművészeti Központban sajátítják el a fiatal maorik a hagyományos faragás és szövés mesterségének fortélyait. Látogatás AGRODOME-ban, ahol megtudhatjuk, hogy vált a juh és a gyapjú Új-Zéland első számú export cikkévé. Este repülés Queenstownba, szállás.

11. nap: Milford Sound

Kirándulás a fenséges látványt nyújtó MILFORD SOUND-hoz. Völgyének arculatát a hegyekből lefelé haladó hatalmas gleccserek alakították ki. Útközben rövid pihenő a TE ANAU TÓ-nál. Továbbutazás a mérsékelt égövi esőerdőkön, a Homer hágó alagútján át, bolygónk egyik legfestőibb fjordjához, melyet a világ legnagyobb, toronyként magasodó tengeri sziklái szegélyeznek. A Mitre Peak – a legmagasabb – úgy emelkedik a szoros sötét vize fölé, akár egy óriás őrszem. Ebéddel egybekötött hajózás a fjordban. A nap végén rövid városnézés QUEENSTOWN-ban, amelyet a leírások a Déli-sziget egyik legcsodálatosabb helyeként szoktak említeni. Szállás Queenstownban.

12. nap: Ferenc József Gleccser

Reggeli után különleges természeti látnivalóhoz indulunk, a Ferenc József Gleccserhez. „Kevés olyan hely van a sártekénken, ahol a természet ily bőkezűen mérte a szépséget” (Balázs Dénes). A kb. 12 km hosszú gleccsert 1865-ben egy német geológus fedezte fel és nevezte el az Osztrák-Magyar Monarchia uralkodójáról. A kb. 7.000 éves, meredek jégár egykor elérte a partot, ma közel 20 km-re található a tengertől. Szállás a Ferenc József gleccser közelében.

13. nap: Arthur-hágó – Christchurch – Sydney

Utazás az Óceán mentén északra, majd Greymouthnál keletre fordulva a látványos panoráma úton az Arthur-hágón keresztül Christchurch, a déli sziget legnagyobb városának repülőterére érkezünk, majd repülés Sydneybe.

14. nap: Blue Mountains – Featherdale Wildlife Park

Egész napos kirándulás a BLUE MOUNTAINS hegységbe. A különleges szín a sűrű erdőből finoman párolgó eukaliptuszolajnak köszönhető. Az olajcseppeken megtörő napfény csodás színeket kölcsönöz a környezetnek, így az egész látóhatár egy festményhez hasonlítható. A mai program során a KÉK-HEGYSÉG NEMZETI PARK területén található különleges természeti képződményeket fedezzük fel. A terület annak ellenére, hogy alig 1.000 m magasságig emelkedik, az első telepesek számára átjárhatatlannak bizonyult. Az óriásnak tűnő sziklaformációk, a mély és szakadékos völgyek, a magasról lezúduló vízesések révén az ország „Grand Canyon” így is szokták ezt a vidéket említeni. A legismertebb látnivalók nem maradhatnak ki a kirándulásunk során: „Három nővér” sziklaalakzat, Jamieson-völgy, Mount Solitary, Ruined Castle. Látogatás a Sydney elővárosában található FEATHERDALE WILDLIFE PARK-ban, amely az ausztrál program egyik meghatározó élménye lehet minden turista számára. A parkban őshonos állatok simogatása is felejthetetlenné teszi az utazást (pl. kenguru, wombat, tasmán ördög, hangyászsün stb.). Este repülés. Éjszaka a repülőn.

15. nap: Dubai – Budapest

Dubai átszállást követően érkezés Budapestre a déli órákban.

Részvételi díj: 942.000,- Ft                                 Min. utaslétszám: 20 fő

 

Részvételi díj: 999.900,- Ft (15 – 19 fő résztvevővel)

Részvételi díj: 1.118.000,- Ft (10 – 14 fő résztvevővel)

Repülőtéri illetékek: kb. 289.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Belföldi repülőjegyek: 760,- USD                                                                                 Egyágyas felár: 292.000,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kalkulált útlemondási biztosítás: 1,5%.                                               A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Kötelező szervízdíj / borravaló: 65,- USD

Vízumok:

Ausztrália:szükséges és díjmentes + Vízum ügyintézési díj: 3.500,- Ft

Új-Zéland vízummentes terület a magyar állampolgárok részére.

UNESCO Világörökségek:

Ausztrália: Sydney Operaház; Nagy Korallzátony; Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Park; Greater Blue Mountains Övezet

Új-Zéland: Te Wahipounamu Nemzeti Parkok

A változtatás jogát fenntartjuk!