Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Törökország beutazási szabályok

Törökország beutazási szabályok
2021. 05. 11-től Magyarország állampolgárai korlátozás (negatív teszt, kötelező karantén) nélkül léphetnek be Törökországba

a két ország közötti megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek a koronavírus elleni védettséget (beoltott, vagy fertőzésen átesett) igazoló, magyar illetékes hatóság által kiállított, érvényes megfelelő igazolással (védettségi igazolvány), függetlenül az oltáshoz használt vakcina típusától. A török szabályozás hasonlóan korlátozásmentes belépést tesz lehetővé a védettségi igazolvánnyal rendelkező személyekkel együtt utazó, oltással nem rendelkező 18 év alatti gyermekeknek is.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?torokorszag

Azon utasok akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, továbbra is egy, indulás előtt 72 órával készített negatív PCR teszttel beléphetnek az országba. Magyarországra belépéskor 10 nap karantén, vagy 2 db PCR teszt készítése szükséges.

A jelenleg érvényes szabályok értelmében (2021. március 15-től) minden Törökországba belépő utasnak 72 órával indulás előtt egy online elérhető regisztráció során HES kódot kell igényelnie.
https://register.health.gov.tr/

 

Nagyon sok kérdés merül fel a kiutazási feltételekkel kapcsolatban, ezért összegyűjtöttük az összes hivatalos információt, ami alapján
- a ki- és hazautazáshoz 18 éves kor felett védettségi kártyával lehet utazni
vagy
- 72 óránál nem régebbi PCR teszt szükséges (6 éves kor felett)
- 18 éves kor alatt védett személlyel együtt utazónak csak az útlevélre van szüksége
- aki nem kapta meg a kártyáját, kiutazáshoz PCR teszt szükséges, azonban hazafelé az applikáció is elfogadott a karantén elkerülésére
"A koronavírus elleni védettség igazolására alkalmas az e rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), illetve applikáció."
Nem probléma, ha a kártyán nincs vagy a régi, már lejárt útlevélszáma szerepel, hiszen a 60/2021 (II.12) törvény így rendelkezik:
„A kártya személyazonosító igazolvány vagy útlevél felmutatásával együtt érvényes.”
Ebben az esetben természetesen el kell hoznunk a személyi igazolványunkat.
A fentieket alátámasztja, hogy Magyarországon nem kötelező okmány az útlevél.
A törvényi rendelkezést itt tudják elolvasni: