Kefalónia

Kefallinia, avagy másik ismert néven Kefalónia szigete nem csupán az egyik legszebb és legvadregényesebb görög sziget, hanem az egyik legnyugodtabb is.

Változatos strandjai, gyönyörű tájai, hangulatos falvai, és azok vendégszerető lakosai gondoskodnak arról, hogy a szigeten bármerre is járva mindig jól érezd magad.Egy sziget, amely a leggyönyörűbb görög strandokat rejti. Igazi gyöngyszem a türkizkék Jón-tengerben, amelynél csak a nimfák barlangjának tava csodásabb színű.

 

Kefalónia  a dúsan zöldellő ligetek, a holdbéli tájak, a meredek sziklafalak és a varázslatos partok földje, amely mindenkit elvarázsol. Vadregényes vidék, szívből jövő vendégszeretet, simogató tenger és remek Robola bor – mi más kell egy tökéletes nyaraláshoz? Kefalónia közép-Görögország nyugati partja mellett fekszik a Jón-tengerben, a szárazföldtől kb. 50 km-re. 1953-ban, a „Nagy Jón földrengés”-ként   emlegetett 7.1-es erősségű földmozgás nagyon sok települést romba döntött a szigeten,

 

egyedül az északi rész vészelte át nagyobb károk nélkül. A sziget lakossága ekkor még jóval 100.000 fölött volt, azonban a földrengést követően rengetegen elköltöztek.

Sokak szerint az itteni hófehér homokos Myrtos a legesleggyönyörűbb görög strand,bár szoros versenyben van vele a vörös homokos Xi, na és persze a Corelli kapitány mandolinja című filmben is szereplő, fehér kavicsos Antisamos. Bármerre is járunk a partvidéken, csakis szép és még szebb szakaszokat találunk, van bőven választék homokos, kavicsos és sziklás, lassan és gyorsan mélyülő vizű strandokból – a legizgalmasabb talán mégis Mounda, ahol a sekély, meleg, kristálytiszta tenger partja a teknősök kedvenc tojásrakó helye.